het werk
Brandweer is met schuim een auto aan het blussen
Ga naar jouw woonplaats
Direct contact bel 040 2203 441,
WhatsApp
of mail hrm@vrbzo.nl
Zoals je zult begrijpen, zorgt het coronavirus ervoor dat de
werving van brandweervrijwilligers anders verloopt dan normaal.
We werken er hard aan om online informatiebijeenkomsten
te organiseren en proberen een manier te vinden waarop we
selectiedagen en keuringen kunnen houden.
We houden je op de hoogte.

Werken als
brandweer vrijwilliger

Kun jij alles meteen uit je handen laten vallen als de pieper gaat? Heb jij de drive om naast je werk iets bijzonders te betekenen voor je medemens? De passie om meer uit je leven te halen? Misschien van kleins af aan al de grote wens? Dan ben jij de brandweervrijwilliger voor ons! Wij zijn dag en nacht inzetbaar voor de maatschappij. Brandweervrijwilliger zijn vormt je, geeft je vaardigheden voor het leven. Maakt dat je in staat bent om onder hoge druk te presteren en dat je helder kunt blijven nadenken, onder de zwaarste omstandigheden. Daarnaast ben je een onmisbare schakel in een goed geolied team, deel je kennis en leer je elke dag weer. Het teamgevoel, vrienden voor het leven en de trots bij de brandweer te horen. Geen dag zal meer hetzelfde zijn!


“Als het moet
ben ik er
binnen
vier minuten”

De uitdaging van het onverwachte

Elke 4 minuten rukt de brandweer ergens in Nederland uit, onderweg naar een ongeval of brand. Je eerste uitruk vergeet je nooit meer. Op het moment dat je in de brandweerauto stapt, sta je op scherp. Pompende adrenaline en toch de rust bewaren. Je maakt je klaar en voert je opdrachten uit. Met je team denk je alvast na over wat jullie aan kunnen treffen, de mogelijke scenario’s. Je moet 100% vertrouwen hebben in je eigen handelen en dat van je collega’s. Samen klaren jullie de klus. Mensen en dieren helpen, die het hard nodig hebben. Die je soms persoonlijk kent. Hoe bijzonder is het dan, dat jij het verschil kunt maken?  

Als de pieper gaat, gaat de knop om en ligt de focus volledig op het incident waar je naartoe gaat. Het onverwachte, dat maakt het werk uitdagend. Als brandweervrijwilliger voer je allerlei taken uit en moet je snel kunnen schakelen. De spanning en afwisseling en de combinatie met de maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn bijzondere aspecten aan ons werk. ’s Ochtends opstaan en niet weten wat de dag gaat brengen. Voor al deze zaken en nog veel meer word je opgeleid. Zodat jij er 100% klaar voor bent.

"Professionaliteit
staat voorop"Ervaar de brandweer

Denk jij erover brandweervrijwilliger te willen worden? Zit je echter nog met veel vragen, bijvoorbeeld over de opleiding, vergoedingen, doorgroeimogelijkheden, wat het werk in de praktijk inhoudt en hoe je goede afspraken maakt met je werkgever? Neem vrijblijvend contact met ons op en we vertellen je er alles over.


Stevig in je schoenen?

De brand is geblust, het incident zo goed mogelijk afgehandeld. De slangen worden opgerold, de spullen opgeruimd. Met je team stap je in de auto. Je overdenkt wat je zojuist hebt meegemaakt. Eenmaal terug op de post gaat iedereen bij elkaar zitten. Samen de gebeurtenissen bespreken. Hoe heb jij het ervaren? Het werk van de brandweer is één van de risicovolste beroepen. Je staat 24/7 klaar om hulp te verlenen en erger te voorkomen. Daarvoor moet je goed kunnen samenwerken, stressbestendig en nauwkeurig zijn. Zowel fysiek als mentaal moet je stevig in je schoenen staan. Sta jij dat?


"Ook om
vier uur
in de nacht"

"Je moet jezelf
wel durven
tegen te komen"

Het werk van de brandweer is mooi en dankbaar, maar ook dynamisch en soms spannend. Keer op keer doen jij en je collega’s jullie uiterste best om mens en dier te helpen. Je maakt zaken mee die niet alledaags zijn. Hierop word je goed voorbereid in je opleiding, maar het ene incident maakt toch meer indruk op je dan het andere. Dat kan impact hebben op jou en je omgeving. Daarover praten is heel belangrijk. Voor de voorbereiding op en verwerking van dergelijke incidenten kun je in de eerste plaats terecht bij je team. Jij en je collega’s kennen elkaar door en door. Indien je dat nodig hebt, is er vanuit de brandweer natuurlijk verdere ondersteuning. Onmisbaar is ook de steun van je thuisfront en werkgever. Bespreek dus je plan goed met hen. Het werk van een vrijwilliger is namelijk niet vrijblijvend. Wanneer je opgeroepen wordt, hebben we je op de kazerne nodig!

Brandweervrouw die in de camera kijkt

Vraag het
maar eens
aan onze
mensen

Kom maar op
met je vragen!

Je weet nooit hoe een dag eruit gaat zien. De vrijwillige brandweer biedt je afwisseling, de spanning van het onverwachte. Wil jij bovendien iets betekenen voor je medemens? Hulp geven en zorgen voor veiligheid? Bij de vrijwillige brandweer kan dat. Meld je aan met het formulier hieronder voor meer informatie, bel via 040 2203 441 of mail naar werving@vrbzo.nl. Haal meer uit je leven. Word vrijwilliger bij de brandweer.


Bel 040 2203 441

Ik heb interesse

Bovenstaand telefoonnummer is tijdens kantooruren bereikbaar.