Brandweerpost
Brandweerpost Gemert

ONS GEMERT
HET TEAM
JOUW LEVEN?

“In
ons team
voel je
je direct
welkom”

Brandweerpost
Gemert

Onze post Gemert heeft een hecht team van 22 vrijwilligers en zijn een bijzondere post in onze regio. We hebben op onze post namelijk 9 personen die opgeleid zijn als medisch assistenten. De opleidingen daarvoor krijgen ze van de RAV, de Regionale Ambulance Voorziening. Bij een levensbedreigende situatie worden ook zij gealarmeerd en rijden dan voor de ambulance uit. Totdat het ambulancepersoneel het over kan nemen, verlenen zij de eerste hulp. Indien gewenst kunnen ze daarna ook nog assisteren. Ze zijn levensreddend ‘plus’ met goede resultaten, hun meerwaarde is heel duidelijk. We hebben in onze post een eigen wagen staan voor hen, met daarin hun tas en bijvoorbeeld zuurstof. De medisch assistenten hebben herkenbare kleding en brengen direct rust rondom een patiënt, het gevoel van ‘er is hulp’. Ze worden dan ook heel goed ontvangen door onze inwoners en hebben 100 tot 150 uitrukken per jaar. Post Gemert verleent zo al 25 jaar medisch assistentie, destijds waren wij daarmee de eerste post van Nederland.

Je vindt onze kazerne in het centrum van Gemert. Dat maakt dat het relatief wat langer duurt voordat wij op de uitvalswegen kunnen zijn. Voor het dynamisch alarmeren liggen wij dus wat ongunstiger. Het is een mooie oude kazerne, die in de loop van de jaren een paar keer is verbouwd om met de tijd mee te gaan. Onze club in Gemert mag je gerust fanatiek noemen, met veel jongeren in ons team. We zijn goed op elkaar ingespeeld en er ontstaan mooie vriendschappen. Vanaf de eerste dag word je opgenomen in het team en begeleid. Je zult je zeker welkom voelen bij ons.

“Je mag ons gerust
fanatiek noemen”

Het team

Er heerst een grote saamhorigheid in ons team van 22 mannen. We hebben geen dames, maar die zijn zeker welkom. Momenteel volgen 3 mannen een opleiding als bevelvoerder. Als zij klaar zijn, hebben we 10 bevelvoerders waarvan 5 beroepsbevelvoerders. Daarnaast is een heel aantal manschappen ook chauffeur en hebben we natuurlijk de 9 medisch assistenten. Ons fanatieke karakter uit zich niet alleen in het klaren van de klus, we doen ook al jaren mee in de hoofdklasse van de awbc-wedstrijden. We zijn zelfs al een paar keer landskampioen geweest. Onze zichtbaarheid in het dorp is goed. Zo verzorgen we altijd demonstraties op de jaarmarkt in Gemert. Afgelopen jaar mochten omstanders zelf aan de gang en bijvoorbeeld een wrak open knippen. Dat werd heel goed ontvangen. Ook hebben we dit jaar in ons team iemand die carnavalsprins is, dus doen we mee met de carnavalsoptocht.

“Waarvoor we
uitrukken
is heel divers”

Ons werkgebied

Naast de specifieke uitrukken voor de medische assistenten, hebben we jaarlijks vanuit post Gemert nog 70 tot 80 andere uitrukken. Dat gaat om branden, maar ook vaak andere dingen zoals metingen in huizen als een CO2-melder afgaat. Kortom, heel gevarieerd.“De medische
assistentie
maakt onze post
uniek”

Ons materieel

Wat betreft materieel hebben we de standaard uitrusting met een tankautospuit. Daarnaast beschikken we over een eigen wagen voor de medisch assistenten.

“We oefenen
veel op locatie
bij bedrijven”

Onze oefenavond

Dinsdagavond is onze vaste oefenavond, met elke week weer andere oefeningen die telkens door andere teamleden worden uitgezet Er is 1 iemand in ons team die de oefenavonden coördineert en de indeling daarvoor maakt. Aan het eind van het jaar maken we een planning tot aan de zomervakantie het jaar erop en halverwege plannen we voor het tweede deel van het jaar. Dat loopt heel soepel. We oefenen veel op locatie bij bedrijven. Na afloop van de oefeningen wordt er geëvalueerd en sluiten we altijd af met een gezellig samenzijn.

“Leuke activiteiten
met onze partners”

Onze personeelsvereniging

We hebben een actieve personeelsvereniging, samen met de post Vessem. Dat is van vroeger uit zo ontstaan. Jaarlijks gaan we onder andere karten, hebben we een barbecue en vieren we Sinterklaas met onze kinderen. Ook hebben we elk jaar een We hebben een actieve personeelsvereniging die het nodige organiseert, waaronder leuke activiteiten met onze partners. Een paar dingen komen jaarlijks terug. Zo sluiten we onze zomervakantie altijd af met een barbecue en starten we het nieuwe jaar met een gezellige nieuwjaarsborrel. Om de 2 jaar gaan we met het hele team een weekendje weg.

Vraag het
maar eens
aan onze
mensen


Kom maar op
met je vragen

Vrijwilliger bij de brandweer zijn betekent dat je zelden weet hoe je dag eruit gaat zien. Prikkelt jou dat? Houd je van afwisseling, de spanning van het onverwachte en wil je ook graag iets betekenen voor je medemens? Hulp geven en zorgen voor veiligheid? Dan is de vrijwillige brandweer echt iets voor jou! Meld je aan met het formulier voor meer informatie, bel via 040 2203 441 of mail naar werving@vrbzo.nl. Haal meer uit je leven. Word vrijwilliger bij de brandweer.


Bel 040 2203 441

Ik heb interesse

Bovenstaand telefoonnummer is tijdens kantooruren bereikbaar.