Brandweerpost
Brandweerpost Beek en Donk

ONS BEEK EN DONK
HET TEAM
JOUW LEVEN?

“Onze uitrukken
zijn merendeel
binnen ons dorp”

Brandweerpost
Beek en Donk

Onze post Beek en Donk vind je naast het gemeentehuis van het dorp. De kazerne is nostalgisch en heeft daardoor een eigen karakter. Het heeft een prettige uitstraling en we ervaren het echt als  ‘ons thuis’. Ons team beschikt over een tankautospuit en een manschappenwagen. Daarnaast maken wij deel uit van het GOE (Grootschalig Ontsmettings Eenheid) samen met de posten van Lieshout en Aarle-Rixtel. Ons verzorgingsgebied kent veel buitengebied, maar ook veel bedrijvigheid op twee industrieterreinen. Het merendeel van onze uitrukken zijn binnen ons dorp. Ons team heeft zo’n 60 uitrukken per jaar. Deze zijn heel divers van aard: van brand, hulpverlening en reanimatie.“Ons team
kun je gerust
hecht noemen”

Het team

Post Beek en Donk heeft 15 actieve leden en we zijn allemaal manschap of in opleiding. Sommigen van ons zijn doorgegroeid naar de functie chauffeur of bevelvoerder. Onder onze 15 vrijwilligers is er 1 vrouw en die doet zeker niet onder voor de mannen! Ze is gewoon een van ons en zit in het vrouwenwedstrijdteam, waarmee ze zelfs tweede werd in de landelijke finale. Daar zijn we als team trots op. Mannen en vrouwen in 1 brandweerteam dat zorgt voor een goede dynamiek, vrouwen zijn bij ons in Beek en Donk dan ook van harte welkom.

Ons team kun je gerust hecht noemen. Misschien zijn we wel een tikje kritisch, toch nemen we een nieuw lid snel op in onze club. Als je er maar volledig voor gaat. Dat doen we zelf namelijk ook, voor 100%. We moeten ten slotte van elkaar op aan kunnen. De vrijwilligers in ons team hebben een brede mix aan beroepen. Gezien de leeftijdssamenstelling zijn we op zoek naar jonge mensen.

"We hebben
een actieve
personeelsvereniging"

Onze personeelsvereniging

In Beek en Donk hebben we een personeelsvereniging waar alle actieve leden aan deelnemen. De vereniging is actief en organiseert verschillende activiteiten, zoals de ‘teerdag’. Die naam komt van vroeger uit, van het ‘interen op de PV-pot’. Het is een activiteit gecombineerd met een gezellige middag of avond gezellig eten. Daarnaast is er de sinterklaasmiddag voor de kinderen, en minimaal 2 keer per jaar hebben we een etentje. Tussendoor kijken we zo nu en dan samen naar het voetbal of de Formule 1. Als brandweer van Beek en Donk doen we ook altijd actief mee aan de ‘Roefeldag’, een dag voor de basisschoolleerlingen die dan bedrijven en verenigingen van het dorp bezoeken. Daarnaast zijn we aanwezig op de open dag van de gemeente.

“Onze
oefenavonden
zijn heel divers”

Onze oefenavond

Op dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur wordt er bij ons in Beek en Donk geoefend, volgens diverse oefenthema's, brand, hulpverlening, gevaarlijke stoffen, reanimatie en specifieke onderwerpen. De bevelvoerder zet samen met iemand uit het team de oefeningen uit. Iedereen komt zo aan de beurt en dat maakt onze oefenavonden heel divers. Onze kazerne staat tijdens de oefenavond open voor iedereen die geïnteresseerd is en eens mee wil kijken. Dus heb je interesse, kom maar binnen lopen. Je bent van harte welkom!

Naast de reguliere oefenavonden doen we regelmatig mee aan brandweerwedstrijden, waaronder de wedstrijd bij Bavaria. Naast het wedstrijdelement is het vooral leuk en gezellig ook om andere brandweerteams te zien spelen en van elkaar te leren.

Vraag het
maar eens
aan onze
mensen


Kom maar op
met je vragen

Vrijwilliger bij de brandweer zijn betekent dat je zelden weet hoe je dag eruit gaat zien. Prikkelt jou dat? Houd je van afwisseling, de spanning van het onverwachte en wil je ook graag iets betekenen voor je medemens? Hulp geven en zorgen voor veiligheid? Dan is de vrijwillige brandweer echt iets voor jou! Meld je aan met het formulier voor meer informatie, bel via 040 2203 441 of mail naar werving@vrbzo.nl. Haal meer uit je leven. Word vrijwilliger bij de brandweer.


Bel 040 2203 441

Ik heb interesse

Bovenstaand telefoonnummer is tijdens kantooruren bereikbaar.