Brandweerpost
Brandweerpost Bakel

ONS BAKEL
HET TEAM
JOUW LEVEN?

“Een fijne
hechte club”

Brandweerpost
Bakel

Wat onze brandweerpost Bakel uniek maakt? We hebben hier een hele hechte mooie club. Onze kazerne zit misschien een beetje verscholen in Bakel, maar we zijn er wel voor ons dorp. Ons team van 19 vrijwilligers bestaat uit veel verschillende mensen. We houden van kaders, maar niet van regels. We zijn open, eerlijk en direct en spreken elkaar op dingen aan. Tegelijkertijd helpen we elkaar altijd en gunnen elkaar vooral iets. De sfeer bij ons is fijn en gemoedelijk. Gebeurt er iets, dan lossen we het op. Boven alles zijn we trots op elkaar.

“Kom eens
op een oefenavond
een kijkje nemen,
je zult verrast worden”

Het team

Die leuke club van ons in Bakel kent 7 bevelvoerders, 9 chauffeurs, 6 VKE-ers en 1 aspirant. Van de 19 vrijwilligers zijn er 2 vrouw. Daarnaast hebben we 3 opspringers, waarvan er 1 ook nog aspirant is. Versterking van onze eenheid is gewenst, want de komende tijd gaan er 4 mensen weg. De beroepen van onze vrijwilligers zijn heel verschillend, van verpleger, agrariër tot aan directeur van een groot bedrijf. Iedereen kan hier komen. Toch lijkt er een soort drempel te zijn om bij de brandweer te komen. Mensen denken dat het heel veel tijd vergt of dat je in het dorp moet werken. De opleiding vergt wel meer tijd, maar daarna valt het wel mee. Vooral ook omdat de tijd die je kwijt bent altijd interessant en leuk is. En al ben je overdag niet altijd beschikbaar of werk je juist in ploegen en onregelmatig, dan kun je toch bij ons in Bakel komen. Kom maar eens gewoon vrijblijvend een bak koffie drinken of op de oefenavond een kijkje nemen. Je zult verrast worden.

Ons team is super fanatiek in oefeningen en wedstrijden. Bij de awbc-wedstrijden zijn we zelfs ooit landskampioen geworden. En onze 2 dames zitten bij een damesteam dat tweede werd. Onlangs hadden we nog een wedstrijd bij Bavaria, die was leuk met veel leermomenten. Ook weer typisch voor ons in Bakel: we werden pas 2 weken voor de Bavariawedstrijd gebeld dat er een ploeg uitviel en of wij konden invallen. De avond daarna was het geregeld.

Ons materieel

We beschikken in post Bakel over een brandweerwagen, een VKE-verkenningswagen en een veetakel. Met de laatste twee hebben we een regionale taak. Zo zijn er in de regio bijvoorbeeld maar 2 veetakels, alleen op de post Vessem en bij ons. Wij rukken daarmee zo’n 10 tot 15 keer per jaar uit.

“Elke dag
is weer
een verrassing”

Ons werkgebied

In totaal hebben we met ons team zo’n 60 tot 70 uitrukken per jaar. Ons werkgebied is Bakel en Milheeze en een stukje buitengebied van Deurne en de Mortel. Onze uitrukken worden gekarakteriseerd door onder meer (natuur)branden, dieren in nood en reanimaties. Ook hebben we weleens een ongeval of stormschades. Elke dag is weer een verrassing. Die diversiteit is het mooiste aan de brandweer. Loop je gewoon ergens of zit op je werk en gaat ineens je pieper. Vervolgens zit je zo in een andere wereld. En dat dan met ons team, dat is mooi.

“Na het oefenen,
drinken en
keuvelen we nog
gezellig na”

Onze oefenavond

Elke dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur oefenen we. Diegenen die de oefeningen uitzetten, zijn een uur van tevoren aanwezig om alles voor te bereiden. We volgen bijscholingen en oefeningen van de regio en bouwen daaromheen ons eigen programma. We maken het wel stevig voor elkaar, houden elkaar scherp. Fouten maken mag, die horen erbij en daar leer je van. Na het oefenen wordt er geëvalueerd. Daarna drinken we samen en keuvelen we nog gezellig na. We oefenen lekker veel op locatie: op objecten, woningen en bij bedrijven. We weten elke week wel wat te vinden. Dat lukt ook omdat het in Bakel een ‘ons kent ons’ is.

Onze personeelsvereniging

Met zo’n mooie club mensen kan het niet anders of ook de personeelsvereniging is actief. We betalen hiervoor contributie en organiseren dan ook van alles. We hebben teamuitjes, vieren het Sinterklaasfeest en gaan een weekendje weg. Daarnaast barbecueën we in juli en hebben we een vergadering met feestavond in januari waar we de jubilarissen. Ook de prijsuitreikingen van de awbc-wedstrijden horen hierbij.

Vraag het
maar eens
aan onze
mensen


Kom maar op
met je vragen

Vrijwilliger bij de brandweer zijn betekent dat je zelden weet hoe je dag eruit gaat zien. Prikkelt jou dat? Houd je van afwisseling, de spanning van het onverwachte en wil je ook graag iets betekenen voor je medemens? Hulp geven en zorgen voor veiligheid? Dan is de vrijwillige brandweer echt iets voor jou! Meld je aan met het formulier voor meer informatie, bel via 040 2203 441 of mail naar werving@vrbzo.nl. Haal meer uit je leven. Word vrijwilliger bij de brandweer.


Bel 040 2203 441

Ik heb interesse

Bovenstaand telefoonnummer is tijdens kantooruren bereikbaar.