Brandweerpost
Brandweerpost Aalst

ONS AALST
HET TEAM
JOUW LEVEN?

“We doen het
voor de burgers”

Brandweerpost
Aalst-Waalre

Ons korps van Aalst-Waalre bestaat uit twee brandweerposten: 1 in Aalst en 1 in Waalre. Elk heeft een gedreven team van vrijwilligers. Deze teams kennen een grote saamhorigheid en sterke drive. Ons credo is niet voor niets ‘we doen het voor de burgers’. En dat laten we zien! Bijvoorbeeld in de meer dan 100 uitrukken die we per jaar hebben. Daarvan is een groot aantal in het buitengebied, waaronder voor bosbranden. Bovendien zitten er ook de uitrukken voor assistentie aan andere hulpverleners bij, zoals bij reanimaties. Want in Aalst-Waalre sta je er nooit alleen voor!

“We hebben twee
fanatieke teams
met vrijwilligers”

Onze teams

We hebben dan ook twee fanatieke teams met vrijwilligers, die heel veel over hebben voor het brandweerwerk. Team Aalst bestaat uit 18 leden, waarvan er 6 bevelvoerder zijn en 6 chauffeur. Het team in Waalre heeft 13 vrijwilligers, waaronder 4 bevelvoerders en 6 chauffeurs. Dit team mag nog uitgroeien naar 18 groepsleden en 6 bevelvoerders. Al onze vrijwilligers samen mag je gerust ‘één familie’ noemen. We lopen de deur niet bij elkaar plat, maar als we er moeten zijn, zijn we er ook allemaal. En we staan altijd voor elkaar klaar. In goede tijden, maar zeker ook als er een vervelend incident is geweest.

Die steun begint al tijdens je opleiding. Je wordt dan goed bijgestaan door de andere vrijwilligers en goed gefaciliteerd. Moet jij bijvoorbeeld voor de opleiding een auto openknippen? Dan laten we daarvoor een sloopauto komen, waarmee jij ‘live’ kunt oefenen. En dat doen we buiten de reguliere oefenavonden om, zodat je deze niet hoeft te missen.

“De samenwerking
tussen onze posten
is gelukkig heel goed.”

Ons werkgebied

Onze posten Aalst en Waalre hebben een groot en heel mooi werkgebied. Daarbij zijn er vanuit Waalre ook uitrukken naar Valkenswaard en Veldhoven, en vanuit Aalst naar de zuidelijke wijken van Eindhoven. Elke post heeft iets eigens. In Aalst hebben we een goed geoutilleerde accommodatie met kantine, vergaderruimte en kantoren. In Waalre een garage, waarin de tankautospuit staat opgesteld. De samenwerking tussen onze posten is gelukkig heel goed. Dat zie je én merk je zeker als we met beide teams op een uitruk zijn. Samen beschikken onze posten bovendien over een Multi Commando Unit (MCU). Dat is een commandowagen die wordt ingezet bij grote incidenten en rampen. Het werkgebied voor deze wagen is de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost.

“De sfeer zit er
bij ons altijd goed in”

Onze oefenavond

Wij oefenen op maandagavond. Dat doen we met onze twee posten van Aalst en Waalre samen. Zo leren we elkaar goed kennen en krijg je de juiste kruisbestuiving van de twee posten. Vaak oefenen we op twee locaties en wisselen we van object gedurende de avond. De oefenavonden laten een mooie mix aan leeftijden zien. In Waalre hebben we namelijk een vrij jonge ploeg en in Aalst een relatief ouder team. Door samen te oefenen delen we dus heel veel kennis en ervaring.
Onze oefenavonden kennen een jaarplanning en worden per avond door twee mensen voorbereid en goed uitgewerkt. Zo zorgen we er samen voor dat de avonden een leerzaam doel hebben. We starten altijd om 20.00 uur met een voorwoord. Daarna gaan de pakken aan en gaan we naar de oefenlocatie met een uur lang een goede inzet. Ter plaatse wordt de oefening geëvalueerd. Om 21.30 uur zijn we dan weer terug op de kazerne en maken we de auto in orde en zetten het materieel gereed. We sluiten om 22.00 uur af in de kantine met een hapje en een drankje. De sfeer zit er bij ons altijd goed in, er is nooit iemand die direct naar huis gaat.

Onze personeelsvereniging

Onze posten kennen een actieve personeelsvereniging die diverse activiteiten organiseert. Zo genieten we altijd volop tijdens onze jaarlijkse barbecue, de fietstocht, de feestavond en de pubquiz. De activiteiten zijn voor de vrijwilligers en de partners en soms ook voor de hele familie.

Vraag het
maar eens
aan onze
mensen


Kom maar op
met je vragen

Vrijwilliger bij de brandweer zijn betekent dat je zelden weet hoe je dag eruit gaat zien. Prikkelt jou dat? Houd je van afwisseling, de spanning van het onverwachte en wil je ook graag iets betekenen voor je medemens? Hulp geven en zorgen voor veiligheid? Dan is de vrijwillige brandweer echt iets voor jou! Meld je aan met het formulier voor meer informatie, bel via 040 2203 441 of mail naar werving@vrbzo.nl. Haal meer uit je leven. Word vrijwilliger bij de brandweer.


Bel 040 2203 441

Ik heb interesse

Bovenstaand telefoonnummer is tijdens kantooruren bereikbaar.