Brandweerpost
Brandweerpost Neerkant

ONS NEERKANT
HET TEAM
JOUW LEVEN?

“Bij grote
natuurbranden
worden we
landelijk ingezet”

Brandweerpost
Neerkant

Brandweerpost Neerkant heeft een belangrijke taak in de samenleving. De diversiteit in het verzorgingsgebied zorgt ervoor dat we voorbereid moeten zijn op verschillende taken. Zo worden we ingezet bij ongevallen op de A67 en heeft de post een belangrijke taak bij het bestrijden van branden in het natuurgebied de Deurnese peel. Post Neerkant is daarnaast ook onderdeel van het handcrewteam Zuid-Nederland. Bij grote natuurbranden kunnen we landelijk ingezet worden voor deze specialistische taak.

“Samen staan we sterk”

Het team

Post Neerkant is een team van 19 zeer toegewijde leden, met 6 bevelvoerders en 8 chauffeurs. We werken nauw samen met onze buren in Veiligheidsregio Limburg Noord. Hierdoor kunnen we ook op hun hulp kunnen rekenen wanneer dat nodig is.

Wat ons echt bijzonder maakt, is de diversiteit binnen onze post. Deze varieert in leeftijd van 28 tot 65 jaar. Sommigen zijn of werken bij lokale ondernemers in het dorp, anderen hebben een kantoorbaan buiten de gemeenschap. Deze mix van kennis en vaardigheden is onze troef, waarmee we elke uitdaging aankunnen. Samen staan we sterk en klaren we elke klus!

“We hebben
een divers
werkgebied”

Ons werkgebied

We hebben een divers werkgebied, een dorpse omgeving, een snelweg, en natuurgebieden. Daarnaast gaan we door onze ligging aan de rand van de regio met regelmaat de regiogrens over. Voor onze taak binnen het handcrew-team is het gebied vele malen groter. In Nederland bestaan er 2 teams. Eentje in het noorden van het land en eentje in het zuiden. We kunnen dus landelijk worden ingezet om een bijdrage te leveren aan dit specialistisch natuurbrand bestrijdingsteam.“Ons
blusvoertuig
wordt jaarlijks
ongeveer
40 tot 50 keer
ingezet”

Ons materieel

Post Neerkant beschikt over een blusvoertuig dat jaarlijks ongeveer 40 tot 50 keer wordt ingezet. Dit voertuig is uitgerust met alles wat nodig is om branden te bestrijden, maar ook om technische hulpverlening te bieden. Daarnaast hebben we de beschikking over een dienstvoertuig, dat wordt gebruikt voor het vervoer naar trainingen en scholingsmomenten. Dit voertuig speelt ook een belangrijke rol bij de alarmering van het landelijke handcrew team, waardoor we altijd klaar staan om snel en effectief te reageren op diverse noodsituaties.

“Na een oefening
evalueren
we gezamenlijk”

Onze oefenavond

Iedere dinsdagavond oefenen we. Dan draaien we verschillende scenario’s die door collega’s zijn voorbereid. De ene keer is het een theorieavond op onze brandweerkazerne aan de Sint Vincentiusstraat, de andere keer is het een praktijk scenario op een locatie binnen het dorp. Na een oefening evalueren we gezamenlijk en kijken terug wat we goed ging of wat we eventueel anders hadden zouden kunnen doen. Op die manier bereiden we ons voor op wat komen gaat. Ook worden er regionaal een aantal scholingsdagen georganiseerd waarbij we telkens op de hoogte gehouden worden van nieuwe inzet technieken en tactieken. We sluiten de avond altijd gezamenlijk af met een hapje en een drankje, we houden namelijk van gezelligheid!

“We zijn een
echt team”

Onze personeelsvereniging

Wij hebben een enthousiaste personeelsvereniging die jaarlijks diverse activiteiten organiseert. We vinden het belangrijk dat iedereen zich prettig voelt in de club. Tijdens deze ontspanningsmomenten mogen we de partners uiteraard niet vergeten. We houden dus van een gezamenlijk feestje op zijn tijd, hard werken is ook hard ontspannen! Dat vormt een team!

Vraag het
maar eens
aan onze
mensen


Kom maar op
met je vragen

Vrijwilliger bij de brandweer zijn betekent dat je zelden weet hoe je dag eruit gaat zien. Prikkelt jou dat? Houd je van afwisseling, de spanning van het onverwachte en wil je ook graag iets betekenen voor je medemens? Hulp geven en zorgen voor veiligheid? Dan is de vrijwillige brandweer echt iets voor jou! Meld je aan met het formulier voor meer informatie, bel via 040 2203 441 of mail naar werving@vrbzo.nl. Haal meer uit je leven. Word vrijwilliger bij de brandweer.


Bel 040 2203 441

Ik heb interesse

Bovenstaand telefoonnummer is tijdens kantooruren bereikbaar.