Brandweerpost
Brandweerpost Eersel

ONS EERSEL
HET TEAM
JOUW LEVEN?

“We hebben
een gemotiveerd 
brandweerteam”

Brandweerpost
Eersel

Onze post in Eersel is dynamisch, met een heel fijn team. We hebben 26 vrijwilligers, waarvan 6 nieuwe mensen die nu in opleiding zijn. Dat die er zijn is mede dankzij het enthousiasme van onze mensen. Zo organiseerden we samen een inloopavond en hebben we volop geflyerd. Je vindt onze post bovendien op social media, daar hebben we op persoonlijke titel een account. Vorig jaar hebben we ook een open dag gehad, daar gingen heel veel uren voorbereiding in zitten. Iedereen helpt dan mee om daar een succes van te maken. Daar zijn we trots op.

Brandweer zijn is onze primaire taak. Daarnaast heeft onze post ook een specialisatie met hulpverlening (HV) en hebben we een oppervlakte reddingsteam (OVRT). Dat OVRT team komt in actie bij waterongevallen, zoals voor iemand die door het ijs is gezakt of een auto te water. In Eindhoven en Helmond zit ook een OVRT team. Hiermee is deze taak verspreid over de regio. We zijn een heel vakkundige post, die fanatiek bezig is.

“Onze teamleden
staan voor elkaar klaar”

Het team

Ons team is evenwichtig wat betreft leeftijdsopbouw. Door de nieuwe lichting van aspirant leden hebben we nu 3 vrouwelijke collega’s. Wat taken betreft hebben we 7 bevelvoerders, 7 chauffeurs en 2 in opleiding en iedereen is manschap. Onze teamleden staan echt voor elkaar klaar. We zijn respectvol naar elkaar, de groepsdynamiek is goed.

“Wij kunnen
het verschil 
maken”

Ons werkgebied

Onze post Eersel ligt vlak bij de snelweg A67 en heeft een groot verzorgingsgebied. Wat betreft de snelweg rukken we vanaf Eersel met onze tankautospuit uit tot de afslag Hapert richting België en tot knooppunt Oeienbos/N69 richting Eindhoven. Verder omvat ons uitrukgebied globaal de plaatsen Eersel, Duizel, Steensel en een stukje Knegsel. Met ons specialisme Hulpverlening hebben we een regionale functie en rukken we uit in de Kempen ter ondersteuning van andere brandweerteams. De verhouding in uitrukken brand en HV is ongeveer gelijk. Het afgelopen jaar rukten we in totaal 127 keer uit, met ook een stuk dienstverlening zoals assistentie ambulance. We hadden bijvoorbeeld 7 reanimaties, daarmee kun je ook het verschil maken.“Bij de brandweer
gaat er een wereld
voor je open”

Ons materieel

We beschikken in Eersel over een tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig, waarmee we ook voor de OVRT uitrukken.

“Iedereen
zet een keer
oefeningen
uit”

Onze oefenavond

De teamleden vinden het leuk om naar onze vaste oefenavond op dinsdag te komen. Iedereen is afwisselend oefenleider, bereid de oefening voor en zet dan de oefeningen uit. De avond begint altijd met het bespreken van bijzonderheden en om 8 uur starten we met oefenen. We proberen alles aan bod te laten komen, ook ons specialisme. Deze specialistische taken worden ook regelmatig beoefend.

Onze personeelsvereniging

We hebben een actieve personeelsvereniging, samen met de post Vessem. Dat is van vroeger uit zo ontstaan. Jaarlijks gaan we onder andere karten, hebben we een barbecue en vieren we Sinterklaas met onze kinderen. Ook hebben we elk jaar een postavond, dan zorgt de personeelsvereniging dat onze kazerne is aangekleed en er hapjes en drankjes zijn. We zijn ook wel eens een weekendje weg geweest samen, naar de Ardennen. Dat was heel gezellig.

Vraag het
maar eens
aan onze
mensen


Kom maar op
met je vragen

Vrijwilliger bij de brandweer zijn betekent dat je zelden weet hoe je dag eruit gaat zien. Prikkelt jou dat? Houd je van afwisseling, de spanning van het onverwachte en wil je ook graag iets betekenen voor je medemens? Hulp geven en zorgen voor veiligheid? Dan is de vrijwillige brandweer echt iets voor jou! Meld je aan met het formulier voor meer informatie, bel via 040 2203 441 of mail naar werving@vrbzo.nl. Haal meer uit je leven. Word vrijwilliger bij de brandweer.


Bel 040 2203 441

Ik heb interesse

Bovenstaand telefoonnummer is tijdens kantooruren bereikbaar.